IBM WebSphere Exam Dump

Question: 1
An administrator is setting up sender receiver channels between QMGR1 and QMGR2. As part ofthe verification test, the administrator puts a message on the remote queue RQ of QMGR1 andnotices that the message has correctly reached the local queue LQ of QMGR2. An applicationthen starts putting messages on RQ. A few minutes later, the administrator notices that all themessagesbeing put on RQ end up on QMGR2's dead letter queue. What is a probable cause ofthe problem?A. The application set Message Expiry on the messagesB. The Max Uncommitted Messages limit on QMGR2 was reachedC. The application set the Report options in the MQ Header of the messagesD. The UserIdentifier set in MQ Header of the messages did not have put authorization on LQ
Answer: D

Question: 2
An administrator wants to prevent the channel initiator process from starting when a queuemanager QMA on AIX is started. Which action(s) will accomplish this?A. Restart the queue manager using strmqm ns QMA.B. Restart the queue manager using strmqm chinit no QMA.C. Issue the command ALTER QMGR SCHINIT(DISABLED), then restart the queue managerusing strmqm QMA.D. Edit the file qm.ini for QMA and add an entry ChannelInitiator = No in the CHANNELS stanza,then restart the queue manager usingstrmqm QMA
Answer: A

Question: 3
An IBM WebSphere MQ V6.0 broker environment which is shared with an IBM WebSphereMessage Broker V6.0 environment is being migrated to an IBM WebSphere MQ V7.0 brokerenvironment. What action will continue to ensure proper coexistence in the overall sharedenvironment?A. Set the PSMODE parameter on the IBM WebSphere MQ broker queue managers to COMPATB. Set the coexistence parameter to true in each of the broker's queue manager qm.ini fileC. Enable the coexist flag on each broker's queue manager in the broker domainD. The IBM WebSphere MQ broker queue managers will automatically reconfigure themselvesfor coexistence on startup
Answer: A

Question: 4
A financial company has decided that as part of the migration of their existing IBM WebSphereMQ V6.0 broker infrastructure to IBM WebSphere MQ V7.0 they would like to makeuse of the publish/subscribe clusters topology in IBM WebSphere MQ V7.0. Which MQSCcommand needs to be issued on all queue managers in the broker infrastructure during themigration to remove theold IBM WebSphere MQ V6.0 broker relationships?A. ALTER QMGR PARENT (' ')B. ALTER QMGR PARENT (EMPTY)C. ALTER QMGR PARENT (' ') CHILD (' ')D. ALTER QMGR PARENT (EMPTY) CHILD (NONE)
Answer: A

Question: 5
An application receives messages from a queue APPQ using MQGET. Which MQSC commandwill successfully configure the queue manager so that the application can receive messagespublished to topic Stock/IBM/Price?A. DEFINE SUB(TO_APP) TOPICSTR(Stock/IBM/Price) + DEST(APPQ)B. DEFINE SUB(TO_APP) TOPICSTR(Stock/IBM/Price) + DESTQ(APPQ)C. DEFINE SUB(TO_APP) TOPICSTR(Stock/IBM/Price) + TARGET(APPQ)D. DEFINE SUB(TO_APP) TOPIC(Stock/IBM/Price) + DEST(APPQ)
Answer: A

Question: 6
An administrator wants to prevent applications from publishing messages to the topic tree belowCounters/Application. What MQSC command will accomplish this task?A. DEFINE TOPIC(Counters/Application) PUB(NO)B. DEFINE TOPIC(Counters/Application) PUB(DISABLED)C. DEFINE TOPIC(CTOPIC) TOPICSTR(Counters/Application) + PUB(NO)D. DEFINE TOPIC(CTOPIC) TOPICSTR(Counters/Application) + PUB(DISABLED)
Answer: D

Question: 7
A financial company is looking to take advantage of the publish/subscribefeature that IBMWebSphere MQ V7.0 offers. They would like to be able to share stock quotes between theirfeedhandlerapplications as quickly as possible. They also need to make sure that thepublish/subscribe infrastructure is highly scalable as they will be adding additional feedhandlerapplications. What is the bestpublish/subscribe topology to meet the company's needs?A. Publish/subscribe clustersB. Publish/subscribe hierarchiesC. Publish/subscribe broker bundlesD. Publish/subscribe interconnections
Answer: A

Question: 8
A routing application has been modified to generate smaller messages no larger than 10KB insize. The operations team has decided to reduce their queue resources need for theroutingapplication's primary queue ROUTING_Q as well to better make use of their file systemresources. What command will allow them to do this?A. ALTER QL(ROUTING_Q) MAXLENGTH(20000)B. REPLACE QL(ROUTING_Q) MAXMSGL(20000)C. ALTER QLOCAL (ROUTING_Q) MSGLENGTH(20000)D. DEFINE QLOCAL (ROUTING_Q) MAXMSGL(20000) REPLACE
Answer: D

Question: 9
What should a company do to set up its MQ environment for media recovery?A. No additional configuration is needed
A. No additional configuration is needed
B. Configure queue managers for linear logging
C. Configure queue managers for advanced logging
D. Modify logging so that log files are viewed as a closed loop
Answer: B

Question: 10
Queue manager QMA had previously been configured to disable the publish/subscribe broker.Now, the administrator has been asked to turn on the native publish/subscribe engine. Theadministrator can accomplish this task by executing the following command:

A. strmqbrk m QMA
B. ALTER QMGR PSMODE(ENABLED)
C. START SERVICE(SYSTEM.BROKER)
D. ALTER BROKER PSMODE(ENABLED)
Answer: B

Question: 11
The warehouse application is reporting issues with trying to read messages from its inputmessage queue, PRIME_REPOS_Q. There are three applications that access this queue viaQALIAS definitions, as follows: DEFINE QLOCAL (PRIME_REPOS_Q) DEFINE QALIAS(WAREHOUSE1_AQ) TARGET (PRIME_REPOS_Q) DEFINE QALIAS(WAREHOUSE2_AQ)TARGET (PRIME_REPOS_Q)DEFINE QALIAS (WAREHOUSE3_AQ)TARGET (PRIME_REPOS_Q) The warehouse applicationhas notified the operations teamtheyneed to stop the incoming messaging traffic while they work toresolve their message readissue. What action does the operation team need to take to fulfill the warehouse applicationteams request? Issue the command(s):A. ALTER QLOCAL(PRIME_REPOS_Q) PUT (DISABLED) GET (ENABLED)
B. ALTER QLOCAL(PRIME_REPOS_Q) PUTMSG (DISABLED) GETMSG (ENABLED)UPDATE ALIASES FOR QUEUE(PRIME_REPOS_Q)
C. ALTER QALIAS (WAREHOUSE1_AQ) TARGET (PRIME_REPOS_Q) PUT(DISABLED) GET(ENABLED) PUSHUPDATEALTER QALIAS (WAREHOUSE2_AQ) TARGET (PRIME_REPOS_Q) PUT (DISABLED) GET(ENABLED) PUSHUPDATEALTER QALIAS (WAREHOUSE3_AQ) TARGET (PRIME_REPOS_Q) PUT (DISABLED) GET(ENABLED) PUSHUPDATED. ALTER QLOCAL(PRIME_REPOS_Q) PUTMSG (DISABLED) GETMSG (ENABLED)REFRESH QALIAS (WAREHOUSE1_AQ)REFRESH QALIAS (WAREHOUSE2_AQ)REFRESH QALIAS (WAREHOUSE3_AQ)
Answer: A