Suse linux exam questions dump


1. From command mode in vi, what do you have to do to entertext?

A. Press e
B. Press i
C. Press k
D. Press w
Answer: B

2. Where is the software package documentation located?
A. /usr/share/doc/packages/
B. /doc/packages/
C. /usr/packages/doc/
D. /usr/documentation/
E. /usr/package_doc/
Answer: A

3. How long does "Long Term Service Pack Support (LTSS) for SLES" extend the span of getting updates for SLES packages belonging to a specific Service pack?

A. 3 years
B. 1 year
C. 5 years
D. 7 years
E. 10 years
Answer: C

4. You would like to run command2 only if command1did not complete successfully. Which
command accomplishes this task?
A. command1;; command2
B. command1|| command2
C. command1.command2
D. command1&& command2
Answer: B

5. You have a test directory with the following permissions: rwx......
You want to change the permissions to the following values: r-xr-xr-x.
which command accomplishes this?
A. chmod 777 test
B. chmod a=rx test
C. chmod u=rx,a-rx test
D. chmod u+w,g+rx,o+rx test
Answer: B


6. Where should modifications to the logrotate configuration be saved?
A. in /etc/logrotate.conf
B. in separate files located in /etc/logrotate.d/
C. in separate files located in /etc/sysconfig/logrotate/
D. in /var/log/messages
Answer: A

7. What does the following sentence describe? "Multiple file names referencing to the same inode."
A. Hard Links
B. Sockets
C. Pipes
D. Character devices
E. Block devices
Answer: A

8. You want to create the new user account tux with the password penguin (password hash:
TvqBFhQWgeSho) and a default home directory. Which command can be used to create the account with the above parameters?
A. useradd -m -p "penguin" tux
B. echo penguin | useradd-m-p - tux
C. useradd -m -p "TvqBFhQWgeSho" tux
D. echo -e "penguin/penguin" | passwd tux; useradd -m tux
Answer: C